labrador

Het vertalen van Engelse woorden naar het Nederlands is niet altijd even makkelijk.

Waarom ben je anders op zoek naar de Nederlandse betekenis van labrador?

Je bent niet de enige die hier moeite mee heeft. Op het internet wordt er heel veel gezocht op:

  • Wat betekent labrador
  • Betekenis labrador
  • labrador betekenis
  • labrador betekent?
  • Definitie van labrador
  • Vertaling van labrador
  • Etc.

Op WatBetekentDitWoord.nl geven we antwoord op deze vragen en hebben we al voor 243,021 woorden een definitie geplaatst.

De betekenis van labrador is:

Labrador (schiereiland in het noordoosten van Noord-Amerika, waaronder de Canadese provincie Newfoundland en grenst aan de provincie Quebec. Het woord kan ook verwijzen naar een Labrador Retriever, een jachthond. Daarover vertellen we je nu meer.

Geschiedenis van de Labrador Retriever

De Labrador Retriever is een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Het ras is afkomstig van het eiland Newfoundland, dat tussen Canada en Groenland ligt. Labrador Retrievers stammen af van de St. John’s Water Dog, die werd gebruikt als een waterhond voor de lokale vissers. De naam Labrador Retriever is afgeleid van de provincie Newfoundland en Labrador.

Labrador Retrievers werden in de 19e eeuw naar Engeland gebracht. Ze werden vervolgens geïmporteerd naar de Verenigde Staten, waar ze populair werden als jachthonden en gezelschapsdieren. Tegenwoordig worden Labrador Retrievers over de hele wereld gebruikt als gezelschapsdieren, als therapiehonden en als servicehonden.

Uiterlijk van de Labrador Retriever

Labrador Retrievers zijn krachtig gebouwde honden met een kort, dikke vacht. De meeste Labrador Retrievers hebben een zwarte, chocoladebruine of gele vacht. De vacht van de Labrador Retriever heeft een waterafstotende laag en is erg glad. De Labrador Retriever heeft een lange staart die naar beneden hangt en een brede kop met een lange snuit.

Temperament van de Labrador Retriever

Labrador Retrievers zijn gezellige honden met een goed humeur. Ze zijn erg liefdevol en betrouwbaar en maken geweldige gezelschapsdieren. Labrador Retrievers zijn ook erg intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn levendig, actief en energiek; ze houden van spelen en veel bewegen. Labrador Retrievers zijn geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen.

Kosten van het houden van een Labrador Retriever

De kosten van het houden van een Labrador Retriever kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, het geslacht en andere factoren. De gemiddelde kosten van een Labrador Retriever zijn ongeveer €500-€1000 per jaar. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de kosten voor voer, verzorging, verzekering, vervoer en andere kosten.

Voeding voor een Labrador Retriever

Labrador Retrievers hebben een goed uitgebalanceerd dieet nodig dat rijk is aan vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze hebben voer nodig dat is samengesteld met ingrediënten van hoge kwaliteit. Het voer moet worden aangevuld met gezonde snacks zoals fruit en groenten om de voedingsbehoeften van de Labrador Retriever te voldoen.

Gezondheidsproblemen bij een Labrador Retriever

Labrador Retrievers kunnen gevoelig zijn voor bepaalde medische aandoeningen, zoals artritis, heupdysplasie, oogziekten en allergieën. Om de gezondheid van de Labrador Retriever te behouden, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en eventuele behandelingen.

Samenvatting

Labrador Retrievers zijn krachtig gebouwde honden met een kort, dikke vacht. Ze zijn liefdevol, betrouwbaar en intelligent en maken geweldige gezelschapsdieren. Labrador Retrievers hebben een goed uitgebalanceerd dieet nodig en regelmatige bezoeken aan de dierenarts om hun gezondheid te behouden. De kosten van het houden van een Labrador Retriever kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, het geslacht en andere factoren.

Betekenis labrador

Er is al veel gezocht naar de betekenis van labrador en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis.

Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad. En zien je graag in de toekomst nog een keer terug op onze website!