awakening

Het vertalen van Engelse woorden naar het Nederlands is niet altijd even makkelijk.

Waarom ben je anders op zoek naar de Nederlandse betekenis van awakening?

Je bent niet de enige die hier moeite mee heeft. Op het internet wordt er heel veel gezocht op:

  • Wat betekent awakening
  • Betekenis awakening
  • awakening betekenis
  • awakening betekent?
  • Definitie van awakening
  • Vertaling van awakening
  • Etc.

Op WatBetekentDitWoord.nl geven we antwoord op deze vragen en hebben we al voor 243,017 woorden een definitie geplaatst.

De betekenis van awakening is:

Het Engelse woord “awaking” kan vertaald worden als “ontwaken” of “wakker worden”. In bredere zin kan het ook duiden op een proces van bewustwording of realisatie.

Spiritual awakening

“Spiritual awakening” vertaalt zich naar “spiritueel ontwaken”. Dit is een diepgaand proces waarbij iemand een verhoogd bewustzijn of inzicht verkrijgt over zichzelf, het leven en het universum. Het kan worden ervaren als een plotselinge realisatie of een geleidelijke transformatie, waarbij iemand zich meer verbonden voelt met alles om zich heen en een dieper begrip krijgt van de ware aard van de realiteit.

Mindfulness en awaking

“Mindfulness” is een vorm van meditatie waarbij men zich bewust wordt van het huidige moment. Dit kan betekenen dat men zich volledig bewust is van gedachten, gevoelens, zintuiglijke waarnemingen en de omgeving zonder daarover te oordelen. Mindfulness kan mensen helpen om meer in het heden te leven, stress te verminderen en een duidelijker perspectief te krijgen op wat echt belangrijk is.

Yoga en awakening

“Yoga” is een oude Indiase discipline die zich richt op de harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Door middel van lichamelijke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie streeft yoga naar het bereiken van een staat van innerlijke rust, balans en verlichting. Voor veel mensen kan yoga ook een pad zijn naar spiritueel ontwaken, omdat het beoefenen van yoga kan leiden tot diepere zelfreflectie en bewustzijn.

Conclusie

Samenvattend, “awaking” of “ontwaken” heeft zowel een letterlijke betekenis in de zin van wakker worden uit slaap, als een diepere, spirituele betekenis die te maken heeft met een groter bewustzijn en inzicht in het leven. Dit ontwaken kan verder worden verkend en verdiept door middel van praktijken zoals spiritual awakening, mindfulness en yoga.

Betekenis awakening

Er is al veel gezocht naar de betekenis van awakening en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis.

Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad. En zien je graag in de toekomst nog een keer terug op onze website!